Winteravonden aan de Amstel - Festival van Russische kamermuziek

Festival van Russische kamermuziek

14 - 23 december 2019

“Het is een van de charmantste en sfeervolste winterfestivals, het geheel aan Russische kamermuziek gewijde ‘Winteravonden aan de Amstel”

NRC Handelsblad.

Glinka+sextet2.jpg

Agenda

The agenda will be available soon.

Winteravonden aan de Amstel #7

Versieren en verleiden

Onze concertlocatie Hermitage Amsterdam is jarig en heeft tot eind 2019 de schitterende expo Juwelen! Uiteraard van het hof van Sint-Petersburg. Winteravonden aan de Amstel sluit het jubileumjaar in december af met Versieren en verleiden: sprankelende kamermuziek die zich beweegt tussen liefdesspel, variaties en barokke ornamenten.

De Russische cellist Alexander Kniazev is één van de stergasten van deze zevende editie . Kniazev zal maandag 16 december onder meer op ons festival spelen.

Violiste van kaliber: Alena Baeva

Alena Baeva die met haar viool al jong internationale prijzen won, heeft de muziekfestivals voor het uitkiezen. Na Richters Decemberavonden in Moskou, doet ze dit jaar onze Winteravonden 2019 aan.

Voor wie Alena niet kent: 15 jaar oud, werd zij eerste in de Henryk Wieniawski International Violin Competition. In 2003 haalde Rostopovich haar naar Frankrijk voor studie, waarna ze de Grand Prix won bij het Paganini Concours 2004 in Moskou. Daarop volgde de Gold Medal in Sendai. Alena speelt met dirigenten als Teodor Currentzis en Valery Gergyev.Nieuwsbrief