Nieuws

Nooit vertoond Rachmaninoff-materiaal onthuld

Rachmaninoff-materiaal.jpg
Rachmaninov-Network.jpg

Breaking news!
Nooit vertoond Rachmaninoff-materiaal wordt onthuld

Het Rachmaninoff-netwerk heeft exclusieve toestemming gekregen om nooit vertoond materiaal uit het archief in SENAR, het Zwitserse vakantieoord van Rachmaninoff, aan het publiek te laten zien. Het evenement vindt plaats tijdens een kleine presentatie in het museum Hermitage Amsterdam op 18 december 20:15 uur en maakt deel uit van een all-Rachmaninoff-concert.

Het concert bevat onder meer cellist Alexander Knyazev en pianist Plamena Mangova. Inbegrepen in het programma zijn uitvoeringen van de Cello Sonata, het Trio Élégiaque, evenals een selectie Solo Piano Music en Songs.

Aan de rechterkant van deze pagina kunt u tickets bestellen.

Met een exclusieve presentatie viert het Rachmaninoff Network de voltooiing van het digitaliseren en conserveren van alle artefacten in Rachmaninoffs buitenverblijf aan het Zwitserse Vierwoudstedenmeer. Projectleiders Elger Niels en Wouter de Voogd zullen uniek historisch materiaal voor het allereerst publiek tonen en u meer vertellen over deze eerste fase in de beoogde opzet van de Sergei Rachmaninoff International Database.

www.rachmaninoff.org
Facebook: rachmaninoffnetwork


Ticketverkoop gestart

Alexandre-Kniazev.jpg

De ticketverkoop voor de 5e editie van Winteravonden aan de Amstel is drie dagen geleden gestart en het gaat hard!

Arthur Japin eregast op zondag 17 december

Auteursportret-Arthur-Japin-rechtenvrij-onder-vermelding-van-fotograaf.jpg

Speciale eregast op Zondag 17 december in de salon van Vielgorski is de beroemde schrijver Arthur Japin, die over zijn nieuwe roman Kolja komt vertellen. Het boek zal te koop zijn en door Arthur worden gesigneerd.

4e druk binnen een maand!
De nieuwe historische roman van Arthur Japin staat sinds verschijnen in de literaire top 3.
Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Achttien jaar trekken zij met hem op. Reizend door Europa bevrijden zij de jongen uit zijn isolement. Modest leert hem liplezen en feilloos spreken. Dankzij Pjotr lukt het hem zelfs muziek te ervaren. Kort voordat de componist in 1893 sterft, richt hij zijn laatste brief, een smeekbede, aan Kolja.

Arthur-Japin-Kolja-Book.jpg

Als de jongeman, inmiddels 25, op de ochtend van Tsjaikovski’s overlijden in Petersburg arriveert, begint hij te twijfelen aan de officiële doodsoorzaak, cholera. De ware toedracht wordt door iedereen stilgehouden. Maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen.

Stierf de componist een natuurlijke dood of was hij slachtoffer van een complot? Wat stond er in de brieven waarmee men hem chanteerde? Wat was de rol van het geheimzinnige studiegenootschap en hun erecode? Wie dreef Tsjaikovski tot zijn gruwelijke dood en waarom greep de Tsaar niet in?

Kolya heeft drie dagen, tot de staatsbegrafenis, om de waarheid te achterhalen. Maar terwijl Petersburg gonst van de geruchten, rijst de vraag of hij de Tsjaikovski’s, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.

Een roman gebaseerd op – soms lang verzwegen - feiten.